Turnen groep 2+3

Jonge kinderen  hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Helaas hebben kinderen vaak te weinig ruimte om optimaal te kunnen bewegen of worden ze geremd door angstige ouders.

Bij turnen groep 2+3 proberen wij aan de bewegingsbehoeften van ieder kind te voldoen. Ieder kind is anders; het ene kind is bang om over de kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees.

Bij turnen groep 1 t/m 3 worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die ieder kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij als leiding het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind, door bijvoorbeeld iets aan te bieden m.b.v. een prentenboek of een beer.

Hoe ziet een turnles er dan uit? De lessen zijn variërend. Beginnend met een actief spelletje of bewegen op muziek. De kern van de les: de kinderen ervaren het spelen met ballen, hoepels, ringen, blokken, pittenzakjes enzovoort. Ook krijgen zij gerichte opdrachten. Ook staan er een aantal toestelsituaties waarmee de kinderen de volgende bewegingsvormen leren: duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen. Slot: afhankelijk van de inleiding wordt hier een dansje op muziek gedaan, of een spelletje (tikspel, kringspel, stiltespel).

Elke gymles ziet er weer anders uit. En de meeste kinderen hebben er veel plezier in. Of het nu een soepel of een minder soepel kind is, wij houden er rekening mee. Want kleutergym is er voor ALLE kleuters.

Meedoen met Turnen groep 2+3? Kom op maandagmiddag van 15.00 tot 16.00 gymmen in de sporthal ‘de Hogeweg’. De eerste 2 lessen zijn gratis.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de ledenadministratie: ledenadministratie@tioslimmen.nl