25/26 nov 2017 Eerste competitiewedstrijd: twee maal goud voor TIOS

25/26 nov 2017 Eerste competitiewedstrijd: twee maal goud voor TIOS

De selectie turnde dit weekend haar eerste competitiewedstrijd. Voor veel meisjes hun eerste officiële wedstrijd dus de zenuwen speelden erg op. Twee turnsters wisten het hoofd koel te houden en turnden op hun allerbest. Linde van de Bosch scoorde zelfs een 13.35 op balk! Ook op de andere onderdelen behaalden zij meer dan 13 punten dus zij belandde terecht op de eerste plaats. Goud voor Linde! Jorieke had pech vandaag. Na een onvrijwillige aanvaring met de kast was de kans op een medaille verkeken. Turngenootje Dewi van Duivenvoorde behaalde in haar categorie het goud. Haar score op sprong was het hoogste: 13.40! Britt Kerssens ging bij de eerste onderdelen goed mee met Dewi maar wist helaas deze stand niet vol te houden op de balk.
Bij de jongste meisjes ging Bonna Mooij voortvarend van start: tweede op sprong en vijfde op brug. Helaas wist ze dit niet vast te houden op de balk en eindigde ze als 15e, één plaatsje hoger dan Katie Kuyper. Katie had het juist weer wel goed gedaan op de balk. Sam was vijfde op de sprong en deed een mooie koprol op de balk. Dani behaalde een 13.80 op brug en Tess scoorde haar hoogste cijfer ook op dit toestel(13.20).

De zondag leverde helaas geen prijzen meer op voor TIOS alhoewel René Sap, Hannah van der Tol en Jill Leyen erg hun best hadden gedaan. René turnde het beste op vloer(12.15), Hannah op brug(12.25) en Jill ook op vloer(9.30).