Geslaagde TIOS Dansdemo 2017

Geslaagde TIOS Dansdemo 2017

Op 28 januari 20176 hielden de Streetdance, Dancehall en Breakdance groepen van TIOS Limmen een geslaagde dansdemonstratie in sporthal de Bloemen in een goedgevulde sporthal. Dit keer kwam het samenspel tussen de dansers en turnsters sterk naar voren binnen elke groep.

De jongste Streetdancers o.l.v. Denise vd IMG_5009Putten
leren dit jaar Hiphop dansstijl.
Hun 1e dans was een vrolijke dans op ‘Cake by the Ocean’. Maar in hun 2e dans op ‘Grown Woman’ waren ze op hun best met een mooi strakke uitvoering. Hier kon je echt zien dat ze weer in hun dansen gegroeid waren.

De voortgezet onderwijs dansgroepen o.l.v. Richella Uhlenkamp gaan zich helemaal richten op Dancehall-stijl. Deze dansstijl wordt vaak gedaan op raggamuffin-muziek of op Afrikaanse muziek. Beide VGO-dansgroepen lieten strakke uitgevoerde choreografie zien in alle dansen met een sexy ondertoon. Ondanks dat hadden de dansen een zeer snelle ritme, waarbij er ook flink aan de work-out van de meiden werd gewerkt. Als verrassing was er een gezamenlijke dans op ’Chromewine’ van RDX, waarin beide groepen in spiegelbeeld een soort battle van elkaar dansten.
VGO dancehallSinds dit seizoen heeft TIOS 4 Breakdance groepen, die o.l.v. Falko de Graaf staan. Ze begonnen ieder met een gezamenlijke choreografie, waarna elke breakdancer in de battle zijn/haar vette, coolste move liet zien.
Voor groep 1 (beginners) was dit hun allereerste optreden en dat vonden ze superspannend. Maar met hun stoere coole moves stalen ze de harten van het publiek. Groep 2 (semi-gevorderden) lieten juist zien dat ze gegroeid waren in hun eigen gemaakte moves. Groep 3 (gevorderden), zijn het meest fanatiek in hun dansen en hun battles. Maar juist deze jongens lieten een mooi samenspel in hun battles zien, waarbij ze als acrobaten hun show maakten. Als laatste van de show liet groep 4 (15+ jr), de meest ervaren breakdancers zien dat Breakdancers ook heel goed synchronisch kunnen dansen in hun choreografie naast hun onnavolgbare moves in de battles.  break gevorderden IMG_5028

 

 

 

 

break gr2break beginners

 

 

 

 

 

Als extra kregen was er ook dit keer een turndemonstratie o.l.v. Caroline Welboren. De jonge talenten van TIOS lieten een mooi synchroon springshow zien op de trampolines.
IMG_5552
De foto’s zijn te vinden op Google+ van TIOS
De filmpjes kun je vinden op YouTube kanaal van TIOS in een speciale afspeellijst voor deze dansshow.