Fantastische dansshow “De Klok”

Fantastische dansshow “De Klok”

Afgelopen zaterdag 18 juni 2016 hielden de Streetdancers en Breakdancers van TIOS Limmen de dans show “DE KLOK” in theater De Beun in Heiloo. Mbv van Chantal en Anouk werd het een fantastische chaotische reis door de tijd op zoek naar het dansgevoel. tijdmachine 1De Streetdancers VGO4+ startte de show met een dans van hiphop en soul. In de klokkenwinkel draait de dansdocente aan een klok, maar ze komt in de toekomst terecht. Daar ziet ze de Breakdance beginners dansen als aliens. Ze probeert de klok op de juiste tijd terug te draaien de tijd, maar belandt dan in de oertijd, waar Streetdance 3-6 een dierendans op ‘Tarzan en Jane’ danste. Ze blijft in de oertijd hangen en ziet een strak uitgevoerde Afrikaanse dans van VGO1-4 op een mix van oa Jafrican ting. Vervolgens komt ze in het oud Egypte terecht. De Streetdance 7-8 gaven een geweldige show op de zeer ingewikkelde dans op Best Arabic House Mix muziek. breakdance egypt2Maar uiteindelijk wordt ze door de goden uit het oude Egypte teruggestuurd naar haar eigen tijd, waarbij de Breakdance gevorderden weer een goddelijke dans lieten zien met hun uitzonderlijke en moves.

Terug in haar tijd, neemt de dansdocente de klok mee naar haar les. Ze gaat met de dansers terug in te tijd, zodat ze supersnel en goed hun dansen leren voor de show. Als eerste gaat ze met Streetdance 7-8 gezellig Rock & Rollen op Blue Suede Shoes van Elvis Presley in de jaren 60. Vervolgens gaat ze naar de Bronx (jaren 70), waar het Breakdance begon. De Breakdance beginners lieten eventjes aan het publiek zien, wat nou Breakdancen is. Maar de dansdocente raakt verdwaalt in New York. Ze komt daar VGO4+ tegen, die midden op straat heel relax een Dancehall dans beginnen te dansen op snelle reggae muziek. Ze zoekt haar weg en komt terecht in het Broadway theater. Op dat podium krijgt ze een geweldige gezamenlijke choreografie te zien van de Breakdance gevorderden op klassieke muziek “The 5th”. In de jaren 80 gaat ze met Streetdance 3-6 gezellig disco-dansen in een discotheek. En als laatste gaat ze naar de jaren 90 met VGO1-4. Zij laten een mooi uitgevoerde dans zien op een mix van Madonna en Britneyvg01-4 90s Spears. De dansdocente heeft het dansgevoel weer helemaal teruggekregen en alles gaat weer goed.
Dit doet ze met de gezamenlijke snelle dans op muziek van Dio ft Sef – Tijdmachine. Het was een fantastische chaotische dansshow met een geweldig einde.
Deze fantastische show werd mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers en de sponsors DIBO Installatietechniek, Shell, Bloemen 22, Centric en drukkerij OERSTERK.