Dancehall

Dancehall is een genre van Jamaicaanse populaire muziek, dat is ontstaan ​​in de late jaren 1970. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin. Het wordt vaak als een subgenre van reggae beschouwd. In de dagelijkse praktijk in Jamaica worden reggae en dancehall wel als aparte genres behandeld.

 

Hallo!
Mijn naam is Cindy Spek en ik zal de danslessen op zowel dinsdag als woensdag gaan verzorgen.
In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool vd Kunsten in Amsterdam. Hier heb ik de Jazz/ Showmusical opleiding gedaan. Hierna heb ik in verschillende musical- en dansproducties gewerkt in binnen- en buitenland.
Sinds dit jaar ben ik ook danslessen gaan geven. Ik werk nu met verschillende selectiegroepen en wedstrijdteams. Plezier en energie halen/krijgen vanuit dans en de dansers zelf staat centraal in mijn visie tijdens het lesgeven. Ik haal graag het beste uit een danser en de basis daarvoor moet ‘plezier’ zijn. Daarbij werk ik tijdens mijn lessen niet alleen aan choreografieën maar besteed ik ook veel aandacht aan kracht/flexibiliteit/toelichting op hoe het lichaam het beste gebruikt kan worden om blessures tegen te gaan. Mijn specialiteiten zijn hiphop/female hiphop met een mix van Dancehall invloeden en staan garant voor persoonlijke uitdaging, ontwikkeling maar vooral plezier!

 

Bekijk het rooster, wanneer en waar de lessen plaats vinden.

Kom je een keer meedoen? Je mag 2 keer proberen, voor je besluit of je lid wil worden!

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de ledenadministratie: ledenadministratie@tioslimmen.nl

Danskleding en schoeisel

Bij elke show of optreden komt het weer ter sprake: de kleding die de kinderen zelf mee moeten nemen. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat het beste is om verplichte danskleding die de kinderen moeten hebben tijdens de show. Dit geeft een mooi geheel tijdens de show. De extra showkleding wordt door TIOS voor de shows geleverd.

 

Dit betekent niet dat ze deze kleding ook elke les aan moeten hebben, wat natuurlijk wel mag!

 

Voorbeelden van dansschoenen zijn:

Glider

Glider

Stevige dansschoen met een splitzool voorbewegingsvrijheid van de voet.
Sneaker

Sneaker

Stevige dansschoen met een splitzool voor bewegingsvrijheid van de voet. Wat hoger om de enkel aan de zijkanten.